Преземање одговорност за нападот врз канцелариите на Заводот за вработување – Хрватска

teleПреземаме одговорност за нападите и кршењето на таблите и прозорците на канцелариите на Заводот за вработување во Вараждин, Риека и Пула кои се случија ноќта помеѓу 25 и 26 декември 2013.

Во ова време кога нѐ злоставуваат со вештачки поделби врз основа на национални, религиски и сексуални критериуми, чувствуваме потреба да делуваме со цел да создадеме противтежа на таквите практики кои намерно се нагласуваат преку медиумите, а кои несомнено ги предизвикуваат државата, политичките партии и црквата.

Кои сме ние? Ние сме плод на ова опшстество. Ние сме некои од 400.000 небработени, осомничени за овој чин.

извор