Проектот “Green Nemesis” – Кока Кола ги повлекува своите производи

Од грчкиот печат дознаваме дека по барањето на ќелијата Никола и Алфредо – FAI/IRF (Неформална анархистичка федерација/Меѓународен револуционерен фронт), Кока кола ги повлекла своите производи од рафтовите на своите дистрибутери во Атина и Солун. Ова уследило по долги преговори со грчката полиција пред Божиќ.

Нестле, меѓутоа, сѐ уште не објавил повлекување на своите производи.

извор