ИНТЕР АРМА

2222222

Интер Арма е меѓународен контраинформациски проект на Новата анархија. Меѓународен, затоа што сметаме дека анархистичката војна се води низ целиот свет, надминувајќ ги границите на власта. Затоа што заедницата на анархистички востаници се создава и развива врз основа на нивната сопствена волја и избори, а не на лингвистичките и просторни разграничувања на непријателот. Тоа е контраинформативен проект, бидејќи сметаме дека е нужна комуникација помеѓу другарите од различни земји и насоки. Бидејќи распространувањето на нападот е подеднакво важно како и самиот напад.

Интер Арма, преку своето делување, се залага за неформално организирање на анархистички структури. Соработува со збратимените комуникациски мрежи во Грција и во странство, зацврстувајќи ја динамиката на меѓународната мрежа и зголемувајќи го нејзиниот досег. Нема за цел да биде централизиран медиум, туку крстопат на контраинформации и распространувања кои можат да бидат помогнати од другарите кои сакаат да го сторат тоа.

Интер Арма јасно се залага за непрекинато анархистичко востание. Нема никаква врска со предлозите за делумно или целосно менаџирање на постоечкото ниту со групи и поединци кои повикуваат на тоа, без оглед дали доаѓаат од левицата или антиавторитарното и таканаречено анархистичко движење. Сите изданија ќе го следат погоре споменатиот правец.

Постирањето нема да биде отворено, за да бидеме сигурни дека Инет Арма ќе служи на својата цел за која беше создадена. Секој другар кој сака на кој било начин да помогне во контраинформирањето, може да го стори тоа контактирајќи со нас преку web контакт, e-mail адреса или IRC каналот. Ги советуваме сите да користат сигурносна електронска инфраструктура.

По повод таргетирањето на Интер Арма од страна на лакеите на агенцијата за антитероризам

Изминативе денови, на разни полициско-доушнички вебсајтови и во разни колумни во весниците, прочитавме целни информации пуштени од агенцијата за антитероризам кои ја поврзуваат Интер Арма со проектите „Феникс“ и „Green Nemesis“ на FAI/IRF и кои тврдат дека сите тие се дел од иста герилска кампања. Овие специфични доушници се познати по таргетирањето на другари кои учествуваат во ширењето милитантна анархистичка теорија и практика. Непријателот одамна ја сфати улогата која контраинформативните и преведувачките проекти ја имаат во ширењето на Црната интернационала и во комуникацијата помеѓу герилските формации низ целиот свет. Оваа стратегија на угнетување е позната воена тактика – замолчување на противничките разгласувачи.

Проектите како Интер Арма беа таргетирани и во минатото. Ве потсетуваме дека за време на операцијата „Ardire“ во Италија, два контраинформативни проекти (Culmine, ParoleArmate) и еден издавачки проект (Edizioni Cerbero) беа репресирани, ситуација која резултираше со повеќемесечен притвор за многумина од нив. Исто така е познато дека државите Грција и Италија соработуваат против нивниот заеднички внатрешен непријател.

Нема да се повлечеме ниту сантиметар од нашите позиции, ниту пак ќе ја промениме природата на нашиот проект. Учествуваме во меѓународна мрежа на слични проекти и ги поддржуваме милитантните анархистички групи, затвореници и герилски ќелии. Ние го направивме нашиот избор и планираме да го одржиме нашиот збор.

За Нова Анархија и Црна Интернационала!

Интер Арма