Новогодишна честитка од Грција

Merry Crisis and a Happy New Fear

Се збогуваме со 2014 со потсетувања на колективниот отпор втиснат во нашето сеќавање и врежан во приказната за овој свет, за да се потсетуваме на нашето минато со цел да продолжиме да се бориме во иднина, за да ги претвориме нашите соништа за самоорганизирано општество без владејачи од утопија во стварност.

Каде и да сте – станете и спротивставете се

Видео од протестот за новогодишната ноќ пред затворот Коридалос во Атина