Велика Британија – “Schedule 7”, важно известување за анархистите кои патуваат во/од Велика Британија

На полицијата во Велика Британија ѝ е дозволено да го испитува за „тероризам“ секој кој влегува или ја напушта државата – без право на молчење. Разговаравме со бројни анархисти кои се испитувани под тоа овластување, познато и како “Schedule 7″. Заради недостиг од информации за законот, повеќето запрени дале повеќе информации отколку што требале. Се работи за личности надвор од Велика Британија кои пред тоа се уште немале слушнато за “Schedule 7″. Од таа причина силно му препорачуваме на секој анархист кој патува/заминува од Велика Британија пред тоа да го прочита ова кратко упатство: http://bristolabc.wordpress.com/defendant-solidarity/resources-and-advice/schedule-7/

извор

Вести за репресијата во Грција и Велика Британија

all-my-heroes-kill-cops-4Со новиот полициско-новинарски извештај се настојува да се погодат другарите кои повремено се во контакт со затворените членови на Заговор на Огнените ќелии. Во овој случат се обидуваат да ги локализираат другарите од Велика Британија кои, според извештајот на цајканите, таму објавуваат востаничко анархистичко списание. Сакаат да истражат зошто другарите од странство доаѓале во Грција одредени денови. Покрај тоа, ја земале во предвид и важноста на присуството на ќелии на FAI во земјата и известуваат дека една група грчки цајкани ќе дојде таму со цел да ги информира своите колеги. Се работи за лов на вештерки кој сега ги погодува и другарите во странство. Случајот на бегство на ЗОЌ е совршено алиби, по месеците медиумска пропаганда, за чистка и лов на другари кои веќе се на мета на цајканите.

Солидарни

извор: interarma.info