Србија: Објавен вториот број на анархистичкиот гласник „МОЛОТОВ“

molotov2

Поздрав!

Излезе вториот број на анархистичкиот гласник „Молотов“, а во него врели летни теми:

  • Уводник – Анархистичка солидарност.
  • Грција – Победата на левицата на изборите и неизбежниот пат од ветените промени до патриотскиот прагматизам
  • Овозможување на уживање – интервју со членот на колективот Банатхардкор кој се наоѓа на робија во С. Митровица
  • ТЕМА НА БРОЈОТ – ПРОСТИТУЦИЈА, искуство на сексуалниот холокауст
  • Анархија all over Башчаршија – Гаврило Принцип и Млада Босна на Видовден 2015
  • Жртви на моралот – Ема Голдман
  • Повик на БГ анархистите II – Важноста на автономните простори
  • Што е анархизам? – Александар Беркман (најава на новото издание на KKUSIUSK)

Цена: донација

http://issuu.com/michak/docs/molotov_sve_zajedno

Сите заинтересирани за дистрибуција, промоција, бенефети и сè останато околу списанието нека се јават во инбокс. Повикот за секаков вид поддршка и соработка и понатаму важи!

kkusiusk <kkusiusk@gmail.com>